Echipamentul de referință printre
automatele de alăptare viței

Automatele de lapte de la Holm & Laue sunt robuste, ușor de manevrat și garantează viței sănătoși grație amestecului individual și preparării igienice a laptelui. CalfExpert este un automat de lapte recent lansat pe piață ce stabilește noi criterii de referință. Rezultat: mai multe funcții inteligente rapide, pentru a ușura munca și pentru a asigura o hrană optimă vițeilor.

Veți observa rapid cum CalfExpert revoluționează munca cu vițeii. Aveți întotdeauna toate informațiile importante la îndemâna dumneavoastră: la automat, la stația de alăptare sau de pe telefonul mobil. Pregătirea laptelui este accelerată, dar și curățarea automată.

În sfârșit, hrănirea cu lapte integral este la fel de convenabilă ca hrănirea cu înlocuitorul de lapte (ÎL). În combinație cu rezervorul de răcire DoubleJug pentru lapte, CalfExpert controlează automat funcțiile, inclusiv curățarea din toate liniile și rezervoarele. Holm & Laue a decis în mod conștient împotriva ecranului tactil! Ați încercat vreodată să folosiți telefonul mobil murdari pe degete, purtând mănuși sau pe timp de iarnă? Suntem convinși că tastele SmartKeys și ecranul de 7 inch vă oferă conceptul ideal de operare.

Accordion Content

Lapte proaspăt preparat instant

Laptele pentru fiecare vițel este mereu proaspăt amestecat de CalfExpert. Orice lapte rezidual este ținut cald și scos din sistem după pauze mai lungi de băut. Alte automate de alăptare viței funcționează cu un vas de stocare lapte. În laptele stocat astfel la 40°C, numărul de germeni se dublează la fiecare 20 minute. În schimb, CalfExpert garantează o igienă maximă și o hrană adecvată pentru fiecare animal.

Adaptare individuală

Un vas de stocare lapte central are un alt dezavantaj decisiv: programele moderne de hrănire (de exemplu, programarea metabolică) necesită o concentrație mare de înlocuitor lapte la începutul creșterii (de exemplu 160 g / l) pentru a da un impuls energetic. Totuși, în faza de înțărcare, este necesară o concentrație mai scăzută (130 g / l). Această hrănire individuală a animalelor poate fi obținută numai dacă amestecul este pregătit individual pentru fiecare vițel.

Logica “QuickChange” pentru mai multă performanță

Cu noul CalfExpert procesul de amestecare este mai rapid și reduce timpii de așteptare în stație, precum și scoaterea vițeilor din stație la terminarea furajării este mai rapidă, astfel rezultând optimizarea utilizării stațiilor de alăptare. Amestecarea rapidă asigură faptul că laptele este la stație după doar 3 secunde. După ultimul amestec, sistemul se schimbă imediat la cel de-al doilea mixer și este alăptat un alt vițel. În plus, prioritățile pot fi specificate în meniul CalfExpert, astfel încât vițeii tineri sau bolnavi să beneficieze de un tratament preferențial. Programul flexibil este o garanție suplimentară că timpul de hrănire al vițeilor este împărțit foarte uniform pe tot parcursul zilei, fără ca animalele să se aglomereze în jurul stațiilor.

QuadroFlex: hrănindu-se în același timp, dar flexibil

Cu noul sistem QuadroFlex, patru viței pot fi alăptați în același timp cu două PowerMixere. Asta înseamnă că nu este necesar un sistem de partajare a laptelui. Cantitatea de hrană este determinată pentru fiecare vițel prin anumiți senzori. Dacă un vițel necesită o mixtură specială, de exemplu care să includă medicamente sau electroliți, numai stația soră de la același PowerMixer este oprită. Vițeii pot continua să fie hrăniți la ambele stații de la al doilea PowerMixer. Acest lucru permite ca 120 de viței să fie hrăniți la 4 stații de alăptare. Astfel, capacitatea CalfExpert a crescut cu cca. 20 – 30% față de predecesorul său H&L 100.

Bucurați-vă de viței calmi și docili

Deoarece CalfExpert nu restricționează hrănirea la anumite ore ale zilei, vițeii pot veni să bea în orice moment. Aceștia nu vă vor mai vedea ca pe veterinari și prin urmare, vor rămâne calmi când oamenii vor intra în hambar. Vițeii mai mici și mai slabi au tot timpul să își bea complet rația. Și din moment ce CalfExpert lucrează cu o logică inteligentă de credit, toți vițeii au credit pentru alăptare în momente diferite. Asta înseamnă mai puține animale aglomerate la stație. Supapa anti-pirat oferă siguranța că vițeii mai puternici nu fură lapte. Rezultatul: un grup extrem de uniform și relaxat de viței!

Procesul de înțărcare

CalfExpert este foarte delicat în timp ce pregătește tranziția vițeilor pentru concentrate și furaj uscat. La sfârșitul perioadei de alăptare, se reduce cantitatea alocată în pași mici de 0,2 l pe zi, stimulând astfel dezvoltarea sistemului digestiv.

8 curbe de furajare pentru flexibilitate maximă

Cu CalfExpert, se pot implementa toate programele posibile de furajare. Curbele de furajare pot fi adaptate extrem de flexibil în fiecare din cele 8 curbe. Până la 16 ”puncte de control” vă permit să vă adaptați conceptul personal de furajare până la ultimul detaliu. Decideți în favoarea unuia dintre programele de furajare dovedite și prestabilite în CalfExpert.

Programare metabolică

Hrănirea intensă în primele câteva săptămâni de viață a vițeilor va duce, de obicei, la producția de lapte semnificativ mai mare la maturitate. Cu toate acestea, în ceea ce privește înțărcarea corectă a vițeilor, de exemplu după o fază ad libitum, fiecare fermier se confruntă cu provocări speciale. Cu CalfExpert, fiecare vițel este înțărcat treptat, atât în ceea ce privește volumul, cât și concentrația.

Amestecul omogen al înlocuitorului de lapte

Hrănirea flexibilă înseamnă că o gamă largă de înlocuitori de lapte și aditivi trebuie să fie pregătite într-un mod optim și eficient. Vasul de amestec PowerMixer este dotat cu un agitator cu turație variabilă ce asigură o pornire ușoară pentru a evita stropirile și apoi amestecă intensiv pulberea de înlocuitor lapte. Acest lucru înseamnă că vițelul primește laptele amestecat direct la stație în doar 3 secunde.

Și dacă lucrurile ar trebui să dureze mai mult?

Procesul de hrănire poate dura mai mult timp când sunt implicați viței tineri sau slabi. CalfExpert previne separarea pulberii de înlocuitor de lapte printr-o amestecare ușoară și permanentă, iar dacă laptele se răcește, încălzitorul din mixer asigură menținerea amestecului la o temperatură constantă, chiar dacă vițelul are nevoie de mai mult timp să își consume porția.

Furajare specifică cu aditivi

Doze minime de aditivi pentru hrana animalelor pot fi adăugate la regimul de lapte pentru stabilizarea sistemului gastro-intestinal. Medicamentele pot fi adăugate la regimul de lapte al vițeilor bolnavi, iar electroliții pot fi alimentați cu un program dietetic specific. Puteți utiliza două doze de aditivi sub formă de pulbere și două doze lichide. Ca și în cazul programului de lapte, puteți programa diferite curbe de furajare și pentru aditivi. Asta înseamnă o flexibilitate maximă pentru sănătatea vițeilor!

EvenMilk: Furajare inteligentă cu lapte integral

Laptele integral este ideal pentru digestia vițeilor și duce la performanțe de top. Cu programul CalfExpert pentru lapte integral puteți seta porții de lapte integral sau puteți suplimenta laptele integral în programul de furajare flexibil. Ce se întâmplă cu automatul dumneavoastră de alăptare atunci când a fost consumată întreaga cantitate de lapte? Va furaja înlocuitor de lapte? Acest lucru provoacă stresul de schimbare în furajarea vițeilor dumneavoastră și este posibil să provoace probleme de digestie.

Curățarea furtunului, inclusiv a tetinei

Până acum, toate sistemele de alăptare conțineau în mare măsură lapte contaminat, deoarece curățarea nu se efectua destul de des sau suficient de bine. Stația de alăptare HygieneStation clătește întreg tubul de lapte până la tetină în timpul pauzelor mai mari de băut. În plus, circuitul de lapte este complet curățat de mai multe ori în fiecare zi. Când se folosește DoubleJug, linia de alimentare către CalfExpert se curăță automat cu ea. Acest lucru va reduce expunerea vițeilor la bacterii, pentru a îmbunătăți starea de sănătate a acestora fără a fi necesară curățarea manuală.

Doi agenți de curățare

Pentru a optimiza și mai mult curățarea, CalfExpert poate utiliza două tipuri de agenți de curățare: fie alternativ pentru fiecare ciclu de curățare, fie combinat într-un singur proces de curățare: (alcalin – clătire, acid – clătire). Pompele de detergenți de curățare sunt poziționate în exterior, astfel, ele pot trage direct din rezervoare. Acest lucru este sigur și foarte convenabil. În plus, CalfExpert generează mesaje automate de îndată ce un recipient este gol.

Instrucțiuni de utilizare integrate

Ecranul de 7 inch nu este doar pentru citirea convenabilă a tuturor datelor vițeilor. Apăsând tasta cu pictogramă de carte, se deschid textele de ajutor și informațiile din instrucțiunile de utilizare a fiecărei opțiuni din program.

Protecție împotriva insectelor

Două uși mari protejează compartimentul critic în care sunt instalate bolurile mixerului. Aceasta menține insectele departe de lapte și evită problemele din sistemul de alăptare.

Gata să lucreze indiferent de vreme

Vițeii iubesc spațiile în aer liber, la fel și CalfExpert-ul tău! Este echipat cu un program anti-îngheț care se activează automat. Senzorii din fiecare stație de alăptare HygieneStation și din camera de amestec CalfExpert măsoară temperatura ambientală și apoi adaptează în mod corespunzător temperatura și intensitatea de amestecare a programului anti-îngheț. Puteți spăla suprafețele exterioare ale automatului de alăptare cu apă, deoarece componentele sunt impermeabile.

Întreținere simplă

Inspectarea periodică a echipamentului este ușoară: puteți testa rapid și ușor toate componentele CalfExpert importante în meniul de întreținere. De asemenea, puteți efectua rapid calibrarea, deoarece software-ul vă spune mereu exact ce să faceți. Vă recomandăm ca service-ul CalfExpert-ului să fie realizat de un tehnician calificat, cel puțin o dată pe an. Acest lucru vă oferă certitudinea că automatul dumneavoastră de alăptare va fi gata pentru următorul ciclu de creștere.

Software-ul CalfExpert

Software-ul complet nou de control oferă claritate maximă și funcționare simplă a automatului CalfExpert. Toate datele vițeilor care au curbă de furajare individuală, listă de alarme, parametrii tehnici etc. pot fi deschise pe ecranul de 7 inch. Prin conexiunea Wi-Fi puteți accesa și date individuale pe dispozitive mobile sau primi notificări în cazul mesajelor de eroare.

Taste Smart

În mod conștient nu am utilizat tehnologia tactilă și folosind așa-numitele SmartKeys (taste inteligente), CalfExpert poate funcționa fiabil chiar și în condiții de îngheț, în ploaie, prin mănuși sau chiar cu degetele murdare. Instrumentele SmartKeys iluminate vă ghidează prin program.

Mai multe venituri datorită performanțelor îmbunătățite

Vițeii care sunt alimentați cu hrană bogată energetic încep lactația la o vârstă mai fragedă și produc mai mult lapte mai târziu! Cu CalfExpert aveți, de asemenea, cele mai bune condiții pentru o sănătate perfectă a animalelor. Aceasta înseamnă o rată mai scăzută a mortalității și mai multe animale în efectivul fermei dintre produșii dumneavoastră. În schimb, acest lucru vă oferă posibilitatea de a vă selecta produșii pe care vreți să îi păstrați dumneavoastră în mod sistematic și puteți să vindeți surplusul de juninci pentru profit.

Obțineți timp și flexibilitate

Organizați-vă dumneavoastră timpul de îngrijire a vițeilor, fără a vă influența programul zilnic. Există adesea alte sarcini și responsabilități care trebuie luate în considerare dimineața și seara precum: mulsul și hrănirea vacilor, micul dejun pentru familie sau pregătirea copiilor pentru școală! CalfExpert hrănește vițeii în locul dumneavoastră!

Rutine de lucru automatizate

Cu CalfExpert, toți angajații știu ce și când trebuie să facă. Aceștia efectuează inspecții, schimbări ale tetinelor, etc. la perioade regulate. CalfExpert generează în timp util notificări pentru înlocuitorul de lapte, laptele integral sau agentul de curățare. Pentru a evita agitația și lucrurile făcute în grabă, CalfExpert nu vă informează că “rezervorul pentru înlocuitorul de lapte este gol”, ci vă reamintește cu câteva ore în avans că nivelul de umplere este scăzut.

CalfGuide

Software-ul opțional CalfGuide, cu CalfGuide Cloud face la cerere, lucrurile mai convenabile. Aici, datele vițeilor pot fi evaluate mai ușor și mai clar. Toate informațiile suplimentare pot fi exportate ulterior. CalfGuide oferă, de asemenea, ajutor “de gestionare a problemelor” și vă informează pe dumneavoastră sau pe angajații dumneavoastră, dimineața ce sarcini trebuie făcute pe parcursul zilei.

Un alimentator care are un potențial în creștere

Cu 4 posturi de alimentare, CalfExpert vă poate alimenta 100 de viței, în anumite circumstanțe chiar până la 150 de viței! În cazul în care numărul de viței pe care îl hrănești acum este mai mic, designul modular inteligent al sistemului nostru de alimentare automată permite actualizări viitoare în orice moment, cu toate opțiunile disponibile. Așa că economisiți acum, dar puteți folosi toate posibilitățile mai târziu.

HygieneStation - Statie de alaptare pentru vitei

HygieneStation - Stație de alăptare
pentru automatul CalfExpert

Până acum am aflat că automatul CalfExpert amestecă mereu laptele proaspăt, în funcție de nevoile individuale ale vițeilor, la temperatura potrivită. CalfExpert curăță toate tuburile în mod automat.

Cu toate acestea, locul în care vițelul bea laptele este neglijat în cazul în care se utilizează automate convenționale de alăptare viței. Acesta este motivul pentru care mulți veterinari sunt sceptici cu privire la transmiterea bolilor prin utilizarea aceleiași tetine.

Aici, HygieneStation de la Holm & Laue stabilește un nou punct de referință, nu numai din punct de vedere al igienei, ci și prin creșterea productivității muncii.

Accordion Content

Știți unde se află cel mai mare număr de germeni din adăpostul vițeilor? Exact! În locul în care toți vițeii vin să bea lapte de mai multe ori pe zi. Stația de alăptare HygieneStation asigură acum curățenia.

Întotdeauna o tetină curată

Cu noua HygieneStation, tetina este curățată pe exterior cu presiune și apă proaspătă după fiecare vizită. Infecția cu germeni pe tetină scade astfel cu 80%!

Curăță castronul de salivă

Fiecare vițel produce salivă când bea. Cu HygieneStation, saliva este colectată împreună cu apa de curățare a tetinei într-un bol care este spălat după fiecare proces de hrănire. Asta înseamnă că podeaua din zona stației de alimentare rămâne curată.

Poziție naturală la supt

Tetina de la stația de alăptare este poziționată astfel încât să se încline în jos în mod similar cu mameloanele vacii. Când capul este întins, acest lucru încurajează reflexul natural al canalului esofagian și reduce riscul de trecere a laptelui în rumen. Prin urmare, imită poziția naturală la supt.

LED-uri de lumină pentru tetină

Practica a arătat că vițeii se pot orienta mai bine când tetina este luminată. Consumul de lapte crește noaptea, iar procesele de hrănire sunt distribuite uniform pe o perioadă de 24h.

Pentru mulți fermieri, un volum redus de muncă este un argument important în favoarea automatelor de alăptare viței. Noul HygieneStation face acum munca mult mai ușoară.

Vițeii se învață singuri

Imediat ce un vițel ridică tetina, o cantitate mică de lapte îi este pompată în gură. Aceasta stimulează impulsul inițial de băut al vițelului. Învățarea manuală este necesară numai în cazuri excepționale. În cazul în care instruirea manuală este încă necesară, laptele poate fi pompat în tetină prin apăsarea unei taste.

Stația poate fi rabatată pentru curățare

Multe stații de alăptare sunt instalate direct în boxa vițeilor. Stația de alăptare poate fi înclinată la un unghi de 90°, astfel încât dejecțiile să poată fi îndepărtate și întreaga suprafață să poată fi curățată fără probleme cu ajutorul unui tractor.

Dispozitiv de fixare rapidă a tetinei

Tetina poate fi schimbată foarte ușor datorită unui dispozitiv de fixare cu eliberare rapidă.

Fermierii doresc ca vițeii să câștige mult în greutate. Cu toate acestea, cântărirea vițeilor este obositoare și necesită multă disciplină. Un cântar la stația de alăptare HygieneStation colectează, în timp informații importante.

Înțărcare individuală

CalfExpert înregistrează creșterea zilnică a vițeilor folosind scala de cântărire a picioarelor din față. Vițeii care cresc repede încep să mănânce concentrate și fân la o vârstă fragedă și prin urmare, pot fi înțărcați mai devreme pe baza dezvoltării individuale a greutății.

Control mai bun

Scala de cântărire a animalelor nu numai că detectează creșterea vițeilor, ci înregistrează și o scădere a creșterii. Aceste informații sunt folosite pentru a păstra liste de alarme separate și pentru a ajuta la identificarea vițeilor bolnavi într-un stadiu incipient. Astfel, pot fi adesea tratați înainte ca boala să se agraveze.

Informațiile despre greutate fac posibilă selectarea

La sfârșitul creșterii, obțineți informații valoroase despre evoluția fiecărui vițel individual. Acest lucru vă va ajuta să luați decizii importante cu privire la vițeii de sex feminin care ar trebui să vă suplimenteze efectivul de vaci de lapte și animale care ar trebui vândute din cauza creșterii lente.

Vă aflați în boxa vițeilor în perioada de învățare a acestora și doriți să aruncați o privire rapidă la afișajul automatului? Această dorință este îndeplinită mulțumită noului afișaj de pe stația HygieneStation.

Ecranul de pe HygieneStation

Montat direct pe stație sau chiar pe perete, afișajul HS indică informații relevante despre viței. Numărul de viței este afișat în cifre foarte mari. În plus, puteți citi cantitatea rămasă și starea alarmei. La apăsarea unui buton puteți vedea și vițeii cu credit sau alarme afișate succesiv. Acest lucru înseamnă că nu mai este necesar să vă mișcați în mod constant între cușeta vițeilor și afișajul automatului CalfExpert.

Starea de credit și alarmă

Puteți să citiți cu ușurință cantitatea rămasă și să estimați cât va dura vizita curentă. Starea de alarmă este, de asemenea, ușor de recunoscut pe baza unei scări de măsurare.

Vreți mai mult?

Este posibil, de asemenea, să preparați un mix suplimentar direct la stație prin afișajul HygieneStation și să îl alimentați sau să-l pompați într-o găleată.

HygieneStation poate fi închisă

Există viței care au tendința de a suge unii de la alții. Deși întregul principiu funcțional al Calf- Expert și HygieneStation este conceput pentru a preveni acest lucru, uneori poate fi utilă blocarea animalelor în timp ce se hrănesc la stație, astfel încât să se poată hrănii în pace. Ușa care poate fi blocată funcționează pneumatic și are nevoie de o conexiune cu aer comprimat la HygieneStation.

Varianta Heavy-Duty

Dacă funcția de înclinare nu este necesară și vițeii mari trebuie hrăniți la stația de alăptare (de exemplu la fermele de vaci de carne), stâlpul poate fi întărit. În acest caz, stâlpul este fixat pe podea, crescând astfel stabilitatea.

Stația de concentrate

Alături de stația de alăptare, stațiile de alimentare cu concentrate pot alimenta concentrate sau cereale vițeilor. Cantitatea mâncată de fiecare vițel este înregistrată, deoarece se iau în calcul cantitățile reziduale. Un aspect deosebit este faptul că este posibilă și înțărcarea în funcție de consumul actual de furaj concentrat. Așadar, vițeii al căror sistem digestiv a fost deja adaptat la consumul de hrană uscată pot fi înțărcați într-un timp mai scurt.

Valvă suplimentară de lapte

Posibilitatea de a prepara amestecuri suplimentare cu CalfExpert este un mare avantaj pentru că laptele poate fi pompat convenabil direct într-o găleată. Cu ajutorul valvei suplimentare de lapte puteți decide dacă un vițel va fi alăptat suplimentar la stație sau laptele trebuie pompat direct într-o găleată de alimentare.

Calfguide - Sistem de management

Toate d